راه اندازی نانوایی از صفر تا 100 {درآمد + مجوز نانوایی}

راه اندازی نانوایی

راه اندازی مشاغل در حوزه صنایع غذایی همواره یکی از گزینه‌های محبوب بین کارآفرینان جوان بوده است. یکی از ایده‌های جذاب و پرسود در این زمینه، راه اندازی نانوایی است. نانواها به‌عنوان تامین کننده اصلی نان در جامعه، مسئولیت بسیار مهمی عهده‌دار هستند. مردم از نانواها انتظار دارند تا نان‌های تازه، با کیفیت و بدون هرگونه مواد نگهدارنده تهیه کنند. به همین‌دلیل، راه اندازی نانوایی می‌تواند یک فرصت شگفت‌انگیز برای ایجاد محصولات با کیفیت و درآمدزایی برای شما باشد. در این مقاله از کسبویار، به بررسی مراحل راه‌اندازی نانوایی خواهیم پرداخت و توضیحاتی در رابطه با شغل شغل نانوایی ارائه خواهیم داد.

آشنایی با شغل نانوایی

نانوایی شغلی است که در آن افراد مشغول به تولید و یا فروش انواع نان هستند. نان از مواد غذایی اصلی است که وجود آن تقریبا برای مصرف سایر غذاها ضرورت دارد. نانواها معمولاً در کارگاه‌ها یا آشپزخانه‌ها کار می‌کنند و مسئولیت پخت نان و آماده سازی سفارش مشتریان را بر عهده دارند.

برخی از وظایف یک نانوا شامل طبخ و تهیه نان‌های مختلف مانند نان لواش، نان سنتی نان بربری، نان سنگک، نگهداری و مراقبت از تجهیزات پخت نان، مدیریت مواد اولیه و تهیه سفارشات مشتریان است. همچنین، یک نانوا باید مطمئن شود که محصولات نان از استانداردهای بهداشتی برخوردار بوده و کیفیت مطلوبی دارند.

مهارت های یک نانوا

مهارت‌های لازم برای شغل نانوایی

برای شغل نانوایی، مهارت‌های زیر ضروری هستند:

۱. مهارت‌های تولید: شامل توانایی تهیه، مخلوط کردن، تخمیر، شکل دهی قطعات نان و پخت نان بر اساس فرمولاسیون مخصوص.

۲. دقت و سرعت عمل: نانوا باید از دقت عمل بالایی برخوردار باشد، زیرا هرگونه خطا در تهیه نان، ممکن ظاهر نان را تخریب کرده و خواص آن را از بین ببرد. برای مثال اگر نان به موقع از تنور خارج نشود، سوخته شده و به فروش نمی‌رسد. علاوه بر این نانوا باید دارای سرعت عمل باشد تا سفارش مشتریان را به موقع تحویل دهد. همچنین، باید توانایی کنترل دما، رطوبت و زمان پخت نان‌ها را داشته باشد.

۳. مهارت های آشپزی: برای تهیه نان‌های متنوع و خوشمزه، نانوا باید تکنیک‌های مختلف آشپزی را مسلط باشد و بتواند از ترکیبات مختلف استفاده کند. این شامل تکنیک‌های متنوع است به بهبود کیفیت نان کمک می‌کند.

۴. مهارت‌های بهداشتی و ایمنی: نانوا باید به اصول بهداشتی مسلط بوده و بهداشت شغلی را رعایت کند تا سلامت خود و مشتریان را حفظ کند. این شامل شستشوی دست‌ها قبل از شروع به کار، استفاده از لوازم بهداشتی، مانند دستکش و تمیز نگه داشتن محیط کار است.

۵. مهارت‌های ارتباطی: نانوا باید توانایی برقراری ارتباط موثر با مشتریان و اعضای تیم خود را داشته باشد.

در کل، شغل نانوایی نیازمند مجموعه‌ای از مهارت‌های تولیدی، فنی و بازاریابی است که به نانوا کمک می‌کند نان‌های با کیفیت بالا و خوشمزه تولید کند و در عین حال موفقیت تجاری را هم کسب نماید.

مراحل راه اندازی نانوایی

برنامه ریزی و تحقیق بازار

در راه‌اندازی نانوایی، برنامه‌ریزی و تحقیقات بازار از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مرحله، باید با دقت بازار محلی خود را برای تاسیس نانوایی مورد بررسی قرار دهید. بررسی جمعیت منطقه، سلایق و نیازهای مشتریان، رقبا و موارد مشابه در این مرحله بررسی می‌شوند. با تحلیل این اطلاعات، می‌توانید به بهترین شکل نانوایی خود را تاسیس کنید.

تدوین طرح کسب و کار

یکی از مهم ترین مراحل در شروع هر شغلی تدوین طرح کسب و کار است. طرح کسب و کار یا به اصطلاح بیزینس پلن به عنوان یک نقشه راه برای کسب و کار عمل می کند. در این طرح، باید جزئیاتی از معرفی کسب و کار، تجزیه و تحلیل بازار، تجهیزات و منابع مورد نیاز، استراتژی‌های بازاریابی و فروش، مالیات و مدیریت مالی، و سایر جنبه‌های مهم کسب‌وکار آمده باشد. این پلن به شما کمک می‌کند تا به بهترین شکل نانوایی خود را مدیریت کرده و به موفقیت دست یابید.

تامین سرمایه لازم برای تاسیس نانوایی

تامین سرمایه لازم برای تاسیس نانوایی یکی از چالش‌های اصلی در راه‌اندازی این کسب و کار است. برای این منظور، می‌توانید به چند راه متفاوت روی آورید. اولین گام می‌تواند استفاده از منابع شخصی، از جمله پس‌اندازها، دارایی‌های شخصی، یا کمک مالی از خانواده و دوستان باشد. همچنین می‌توانید به دنبال سرمایه‌گذاران خصوصی یا مشارکت در برنامه‌های حمایتی دولتی در زمینه کسب و کارهای کوچک و متوسط بگردید. انتخاب یک مدل تجاری مقرون به‌صرفه و استفاده از تجزیه و تحلیل مالی دقیق می‌تواند به شما در جذب سرمایه و مدیریت آن کمک کند. همچنین، درخواست وام از بانک‌ها یا مؤسسات مالی نیز به شرط داشتن یک طرح کسب‌وکار معقول گزینه‌ای دیگر برای تامین سرمایه است.

انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی نانوایی

انتخاب مکان مناسب برای نانوایی امری بسیار حیاتی است زیرا می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی موفقیت کسب و کار داشته باشد. نقطه ای شلوغ با دسترسی آسان به شما کمک می‌کند تا به تعداد بیشتری از مشتریان دست پیدا کنید. مکان مناسب، اعتبار نانوایی شما را افزایش می‌دهد و مشتریان را به خود جلب می‌کند. بنابراین، پیش از افتتاح نانوایی، تحقیق دقیقی در مورد مکان و محیط اطراف انجام داده و از این طریق اطمینان حاصل کنید که مکان انتخابی با نیازهای کسب و کار شما و راحتی مشتریان سازگاری دارد.

مجوز نانوایی

نحوه دریافت مجوز نانوایی

برای دریافت جواز کسب نانوایی، متقاضیان باید به صورت اینترنتی از سایت ایرانیان اصناف و یا به صورت حضوری اقدام نماید. برای تاسیس نانوایی، متقاضی باید شرایط مختلفی از جمله جنسیت آقا، داشتن حداقل 25 سال سن، داشتن تابعیت ایران، عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر را داشته باشد. مدارک مورد نیاز نیز شامل گواهی سلامت، گواهی صلاحیت فنی در حوزه نانوايی و فیش پرداخت بانکی هستند.

برای کسب جواز به صورت حضوری، در مرحله اول متقاضی باید فرم تقاضای جواز نانوایی را پر کرده و به اتحادیه تحویل دهد. درخواست جواز کسب در جلسه هیات مدیره و با حضور متقاضی جواز کسب، مطرح می‌شود و اتحادیه پاسخ کتبی خود را به متقاضی ارائه می‌دهد.

در مرحله بعد، متقاضی باید مدارک مورد نیاز را ارائه دهد تا پرونده تکمیل شود و در جلسه هیئت مدیره طرح شود. پس از بررسی پرونده و در صورت تکمیل بودن مدارک، مجوز نانوایی به متقاضی ارائه می‌شود.

برای دریافت مجوز نانوایی به صورت اینترنتی نیز متقاضی باید به درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس g4b.ir، مراجعه کند. متقاضی در این درگاه درخواست خود را ثبت می‌کند و سپس به سایت ایرانیان اصناف به آدرس iranianasnaf.ir، رفته و گزینه تکمیل درخواست را کلیک می‌کند.

در مرحله بعد، متقاضی کد رهگیری دریافت شده از سامانه پیشخوان مجوزها، کد ملی و کد امنیتی را وارد می‌کند. سپس با بازگشت به صفحه اصلی سایت، گزینه درخواست صدور پروانه کسب را انتخاب می‌کند. در صفحه بعد نیز اطلاعاتی نظیر پروانه، نوع شخص متقاضی پروانه و مدت پروانه باید تعیین شوند. سپس رسته شغلی مربوطه را انتخاب کرده و پس از مطالعه آیین نامه عمومی جواز کسب، دکمه تایید را کلیک می‌کند. سپس مدارک لازم باید وارد شوند و پس از آن، کد رهگیری به متقاضی ارائه می‌شود.

شرایط گرفتن سهمیه نانوایی

برای اخذ سهمیه نانوایی، متقاضی باید شرایط مختلفی را دارا باشد. این شرایط به شرح زیر هستند:

  • جنسیت مرد
  • تدین به دین مبین اسلام
  • تابع جمهوری اسلامی ایران
  • سن بالای ۲۵ سال و داشتن توانایی جسمی لازم
  • ارائه گواهی تندرستی
  • ارائه گواهی صلاحیت شغلی و فنی
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
  • سکونت در محل مورد نظر برای تاسیس نانوایی

وام برای تاسیس نانوایی

یکی از شرایط بسیار مهم برای راه اندازی هر نوع کسب و کار، فراهم‌ ساختن سرمایه اولیه مورد نیاز است. یکی از بهترین راه‌های تامین سرمایه، اخذ وام برای تاسیس نانوایی است. بسیاری از متقاضیان نانوایی، توان پرداخت هزینه‌های اولیه مانند مبلغ خرید تجهیزات پخت و رهن مغازه نانوایی را ندارند. بنابراین می‌توانند وام بگیرند و این سرمایه را تامین کنند. البته هر بانک برای اعطای وام تاسیس نانوایی، شرایط خاصی برای متقاضیان در نظر می‌گیرد که لازم است درمورد آنها مطالعه داشته باشید.

معمولا بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری برای دادن وام به متقاضی تاسیس نانوایی، جواز کسب نانوایی را به عنوان ضمانت دریافت می‌کنند. برخی بانک‌ها مانند بانک مهر ایران، بهره بسیار کمتری دریافت کرده و برای اخذ وام جهت تاسیس نانوایی بسیار مناسب هستند. بانک مهر ایران از کارآفرینان و متقاضیان راه اندازی مشاغل خصوصی حمایت کرده و معمولا شرایط اخذ وام از این بانک نسبت به بانک‌های دیگر، آسان‌تر است.

امتیاز نانوایی دولتی

نانوایی‌های دولتی تحت نظر دولت و در شهرها تاسیس می‌شوند و ویژگی‌های متمایزی دارند. قیمت نانوایی دولتی معمولاً پایین‌تر از نانوایی‌های خصوصی است. این موضوع برای افراد با درآمد کم بسیار مفید است. نانوایی‌های دولتی معمولاً متعهد به ارائه نان با کیفیت و تازه هستند، زیرا باید با مجموعه‌های مختلف همکاری کرده و استانداردهای سفارشی را رعایت کنند.

تمام نانوایی‌های دولتی در همه جوانب عالی نیستند و ممکن است در برخی از موارد، خدمات و محصولات نانوایی‌های خصوصی را نداشته باشند و امتیاز کمتری نسبت به نانوایی‌های روستایی داشته باشند، اما مزایای متعددی دارند و برای گسترش کسب و کار و افزایش درآمد مناسب‌تر هستند.

امتیاز نانوایی روستایی

نانوایی‌های روستایی نیز در روستاهای مختلف تاسیس شده و اگر موسس آنها امتیاز مناسبی داشته باشند، تحت نظر دولت مواد اولیه را دریافت می‌کنند. شرط اصلی تعلق امتیاز به نانوایی‌های روستایی، کیفیت بالا و مطلوب نان در این مناطق است. اگر نانوایی نان‌های بی‌کیفیت و نامطلوبی به مشتریان ارائه دهد، امتیاز آن لغو شده و در اختیار متقاضیان دیگر قرار می‌گیرد.

دولت علاوه بر سهمیه روستاها، سهمیه ترمیمی را نیز برای روستاها تامین می‌کند تا نیازهای نان در روستا به خوبی برآورده شده و اهالی روستا برای تهیه نان به شهر مراجعه نکنند. شرایط تاسیس نانوایی در روستاها نسبت به تاسیس نانوایی در شهر آسان‌تر بوده و دریافت وام جهت راه اندازی نانوایی نیز در روستاها آسان‌تر است.

مزایا و معایب راه اندازی نانوایی

مزایا و معایب راه اندازی نانوایی

در جدول برخی از مزایا و معایب راه اندازی نانوایی ارائه شده است:

مزایا تاسیس نانواییمعایب تاسیس نانوایی
1. بازار پایدار: نان به عنوان یک غذای اساسی در جامعه همیشه تقاضا دارد.1. رقابت شدید: صنعت نان تحت تأثیر رقابت بالایی قرار دارد و باید برای جلب مشتریان تلاش کنید.
2. محصولات متنوع: می‌توانید محصولات نان متنوعی از جمله نان‌های سنتی، شیرینی‌جات و کیک‌ها تولید کنید.2. هزینه‌های تجهیزات: نیاز به تجهیزات آشپزخانه و فناوری‌های مرتبط دارد که هزینه‌های بالایی دارد.
3. نرخ سودآوری قابل توجه: راه اندازی نانوایی همواره نرخ سود آوری بالایی دارد.3. مدیریت مالی پیچیده: مدیریت مالی نانوایی به دقت بالایی نیاز دارد.
4. مشتریان وفادار: اگر کیفیت نان و خدمات خوب باشد، مشتریان به نانوایی شما وفادار می‌شوند.4. شیفت‌های کاری طولانی: برای تولید نان صبحانه‌ها و ارائه به موقع به مشتریان، نیاز به شیفت‌های کاری طولانی دارد.
5. امکان توسعه: با گسترش کسب‌وکار می‌توانید به تولید محصولات بیشتر و تعدادی بیشتری از مشتریان دست یابید.5. نیاز به مهارت‌های کاری: نیاز به مهارت‌های نانوایی و آشپزی دقیق دارید و این ممکن است برای برخی افراد چالشی باشد.

تصمیم‌گیری در مورد تاسیس نانوایی باید با توجه به این مزایا و معایب انجام شود.

هزینه راه اندازی نانوایی در سال 1402

هزینه راه اندازی یک نانوایی به شدت وابسته به مدل کسب و کار است. اما جای نگرانی نیست و هر فرد با هر میزان بودجه‌ای می‌تواند به این حرفه بپردازد. هزینه اولیه راه اندازی یک نانوایی بستگی به نوع  فعالیت شما دارد. به عبارت دیگر، نوع دستگاه و نوع نانی که قصد دارید تولید کنید و بفروشید، هزینه‌های شما را تعیین می‌کنند. برای مثال، معمولا هزینه راه اندازی نانوایی لواش با هزینه راه اندازی یک نانوایی تنوری متفاوت است.

علاوه بر این، محل نانوایی و وسعت و تجهیزات آن بر هزینه راه اندازی نانوایی تاثیر می‌گذارند. تجهیزاتی مانند دستگاه کوره یا تنور نانوایی صنعتی، دستگاه پهن کن، چانه گیر، خمیر همزن، صندلی، دستگاه نوبت‌دهی نانوایی و هواکش نانوایی، هزینه قابل توجهی به خود اختصاص می‌دهند. همچنین هزینه‌های ثابت نانوایی مانند هزینه اجاره و حقوق پرسنل نیز باید لحاظ شوند.

به طور کلی، بر اساس مشاوره و بهره‌گیری از تجربیات نانواهای حرفه‌ای، هزینه راه اندازی یک نانوایی به طور متوسط بین 200 تا 500 میلیون تومان تخمین زده می‌شود. البته این مبلغ جدا از هزینه‌های مربوط به کسب جواز نانوایی است.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی نحوه راه اندازی نانوایی از صفر تا صد پرداختیم. شغل نانوایی مزایای فراوانی دارد و می‌تواند بسیار پرسود باشد. اما باید دقت داشته باشید که نان‌های تولیدی شما باید همواره از کیفیت بالایی برخوردار باشند. اگر نگران سرمایه اولیه تاسیس نانوایی هستید، اخذ وام تاسیس نانوایی می‌تواند گزینه مناسبی باشد. بانک مهر ایران در این زمینه، وام با بهره کمتری به متقاضیان اعطا می‌کند. مهم است پیش از تصمیم‌گیری در مورد تاسیس نانوایی، هزینه‌های تاسیس و میزان درآمد را بر اساس شرایط خود تخمین بزنید تا بتوانید تصمیم مناسبی اتخاذ کنید.

3.8/5 - (17 امتیاز)

🔔 برای دریافت جدیدترین ایده‌های کسب و کار ایمیل خود را ثبت کنید.

کانال تلگرامی مـا

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها