مشاوره کسب و کار

مشاوره کسب و کار به شما کمک می کند تا با شجاعت به سمت اهداف خود حرکت کنید و مسیر آینده کسب و کار خود را با بینشی مبتی بر مشاوره حرفه ای و استراتژیک تعیین کنید.

در تک تک لحضات کنار شمائیم تا اوج بگیرید

مشاورین متخصص

پاسخگویی سریع

حفظ حریم شخصی

رویکرد حرفه‌ای

مشاور کسب و کار کیست؟

مشاور کسب و کار، فرد متخصصی است که به صاحبان و مدیران کسب و کار جهت بهبود عملکرد و کارایی سازمان یا سیستم مشاوره حرفه ای می دهد. 

مشاوره آنلاین کسب و کار

مشاوره کسب و کار چیست؟

انسان‌ها در طول زندگی ممکن است بارها در موقعیت‌هایی قرار بگیرند که نیاز به راهنمایی و مشورت با افراد متخصص داشته باشند. مشاوره با افراد متخصص در زمینه‌های مختلف مانند مسائل تحصیلی، مسائل شغلی و کسب و کار، مسائل خانوادگی، روحی، پزشکی، حقوقی و … می‌تواند فواید زیادی داشته باشد. بنابراین مشاوره که همان دریافت کمک حرفه‌ای و راهنمایی از فرد متخصص است انواع گوناگونی دارد که یکی از آن‌ها مشاوره کسب و کار است.

مشاوره کسب و کار چیست

افرادی که صاحب یک کسب و کار هستند یا افرادی که قصد راه‌اندازی کسب و کاری را دارند می‌توانند از خدمات مشاوره کسب و کار استفاده کنند. بهره‌مندی از مشاوره کسب و کار می‌تواند به حل مشکلات کاری و رشد هر چه بیشتر و بهتر امور شغلی یاری رساند. در واقع، مشاور کسب و کار با دانش، تجربه و مهارتی که در زمینه کسب و کار دارد شما را تا رسیدن به هدف کاری راهنمایی و همراهی می‌کند.

اهمیت مشاوره کسب و کار

در دنیای امروز، مشاوره نقشی سازنده و تعیین‌کننده در افزایش کیفیت زندگی انسان‌ها و کسب وکار آن‌ها دارد. برای تصمیم‌گیری صحیح و سنجیده، هیچ کس در زندگی بی‌نیاز از مشورت کردن نیست و چه بهتر که این مشاوره و همفکری از جانب افرادی آگاه و باتجربه صورت گیرد. با توجه به اینکه در این روزها اوضاع بسیاری از کسب و کارها روبراه نیست و برخی از آن‌ها با شکست مواجه می‌شوند وجود مشاوره کسب و کار برای نشان دادن مسیر صحیح بیش از پیش احساس می‌شود. در واقع همین‌جاست که اهمیت یک مشاور توانمند آشکار می‌شود.

البته به یاد داشته باشید در کنار برخورداری از رهنمودهای مشاور، بکارگیری و به اجرا درآوردن آن‌ها توسط کارکنان اهمیت زیادی دارد. اگر مدیر یا صاحب کسب و کار برای رشد حرفه خود به یک مشاور روی آورد اما از نظرات و رهنمودهای وی به درستی استفاده نکند نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد. بنابراین در کنار وظیفه مشاور، هماهنگی میان کارفرما و مشاور و عملکرد صحیح کارکنان برای رشد و تقویت کسب و کار الزامی است.

مشاور کسب و کار کیست؟

مشاور کسب و کار به فردی گفته می‌شود که در ارتباط با حوزه‌های مختلف کاری و مشکلات آن‌ها از  دانش و تجربه کافی برخوردار است. مشاوره کسب و کار هم می‌تواند به افرادی که سال‌ها صاحب کسب و کار هستند و هم افرادی که به تازگی صاحب کسب و کار شده‌اند، کمک کند.

افرادی که سال‌ها به کاری مشغول هستند ممکن است در طول مدت فعالیت خود بارها به مشکلات کوچک و بزرگ برخورد کنند به طوری که برای حل آن‌ها دچار سردرگمی شوند. در اینجا مشاور کسب و کار همان کسی است که می‌تواند این افراد را از سردرگمی نجات داده و روش‌های کارآمدی را ارائه دهد. همچنین مشاور کسب و کار می‌تواند به افرادی که به تازگی قصد راه‌اندازی کسب و کاری را دارند خدمات لازم را ارائه دهد. در واقع، مشاور در این موقعیت راه و روش درست شروع کسب و کار، اقدامات صحیح برای پیشبرد کار و در نهایت راه پیشرفت را به کارآفرین نشان می‌دهد.

بطور کلی، مشاور کسب و کار کسی است که کسب و کار موردنظر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با توجه به شرایط، صاحبان کسب و کار کار را در رسیدن به هدف موردنظرشان یاری می‌دهد. باید توجه داشته باشید که بهره‌مندی از مشاوره کسب و کار فقط مربوط زمان‌های خاص نمی‌باشد بلکه یک کسب و کار برای عملکرد صحیح و درخشان بهتر است همواره در طول حیات کاری از خدمات مشاور بهره ببرد.

چرا یک کسب و کار به خدمات مشاوره‌ای نیاز دارد؟

مشاور کسب و کار

از آن‌جایی که برای یک فرد، داشتن دانش و تخصص در تمامی زمینه‌ها امکان پذیر نیست لزوم استفاده از خدمات مشاوره نمایان می‌شود. در عصر حاضر بسیاری از افراد برای رسیدن به موفقیت و مقابله با مشکلات و مسائل نیازمند استفاده از خدمات مشاوره هستند که این موضوع در مورد کسب و کارهای مختلف نیز صدق می‌کند.

معمولا یک کسب و کار به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که شامل مدیران و زیرگروه‌های آن‌ها می‌باشد. مدیران اگر به دنبال دستیابی به موفقیت و گسترش هر چه بیشتر کسب و کار خود باشند باید بتوانند در بخش‌های مختلف افراد شایسته و مناسبی را استخدام کنند. یکی از این بخش‌ها مشاوره کسب و کار است که در رسیدن به اهداف کاری، نقش مهم و مستقیمی را ایفا می‌کنند. وجود فرد مناسب در این بخش نه تنها سبب جلوگیری از مشکلات و موانع احتمالی می‌شود بلکه می‌تواند موجب پیشرفت و افزایش سرمایه شرکت نیز شود.

امروزه با افزایش سرعت رشد تکنولوژی لازم است که کسب و کارهای مختلف خود را با این سرعت مطابقت دهند زیرا که در غیر این صورت با شکست مواجه شده یا از پیشرفت بازمی‌مانند. در اینجا نیز یک مشاور با تجربه و حاذق است که می‌تواند با ارائه رهنمودها و راهکارهای مفید به شما کمک کند همگام با تکنولوژی پیش رفته و به اهداف بالاتر دست یابید.

شرح وظایف مشاور کسب و کار

مشاور کسب و کار همانند سایر پرسنل یا کارمندان یک شرکت، وظایف مخصوص به خود را دارد. از جمله اموری که یک مشاور کسب و کار به آن‌ها می‌پردازد می‌توان به بررسی مسائل شرکت و ارائه راه‌حل برای بهره‌وری بیشتر، مدیریت کاهش هزینه‌ها و بهبود فرآیندها، آموزش روش‌های افزایش درآمد، ارائه آموزش‌های لازم به پرسنل و کارمندان، ارائه استراتژی‌های لازم برای پیشی گرفتن از رقبا، ارائه ابزارهای مدیریتی، پیشنهاد ایده‌های جدید و خلاقانه، ارائه روش‌های افزایش اعتبار برند، ایجاد انگیزه در کارمندان و ارائه مشاوره در مواجهه با مشکلات و اشتباهات احتمالی اشاره کرد. در ادامه به توضیح چند مورد از این وظایف می‌پردازیم.

بررسی مسائل و ارائه راه‌حل برای بهره‌وری بیشتر

گاهی حل برخی از مسائل مربوط به کسب و کار نیازمند صرف وقت می‌باشد و کارفرما به تنهایی نمی‌تواند برای این موارد وقت و انرژی بگذارد. در این هنگام وجود یک مشاور در کنار کارفرما می‌تواند به حل مسأله کمک بزرگی کند.

مدیریت، کاهش هزینه‌ها و بهبود فرآیندها

در برخی از شرکت‌ها یا سازمان‌ها، پرسنل یا امور شغلی به درستی در جای مناسب قرار نگرفته‌اند و همین موضوع سبب هزینه‌های اضافی برای شرکت می‌شود. در این وضعیت مشاور، ساختارهای سازمانی، فرآیندهای کاری و چرخه‌های معیوب را شناسایی کرده و آنها را با کمک مدیر اصلاح می‌نماید.

ارائه ابزارهای مدیریتی

در هر کسب و کاری هر از گاهی لازم است مدیرانِ واحدهای مختلف و مدیران ارشد از وضعیت عملکرد کارمندان اطلاع داشته باشند. در این هنگام است که مشاور انواع ابزارهای اطلاعاتی و تحلیلی را در اختیار مدیران قرار می‌دهد.

ارائه ایده‌های جدید و خلاقانه

بکارگیری ایده‌های جدید و خلاقانه یکی از عواملی است که می‌تواند مسیر رسیدن به موفقیت را در حوزه‌های کاری سرعت ببخشد. این موضوع نیز یکی از کارهایی است که مشاور برای شما انجام می‌دهد تا پس از مدت کوتاهی شاهد رشد هر چه بیشتر در فضای کسب و کار خود باشید.