0 تا 100 راه اندازی مغازه میوه فروشی {درآمد + مجوز}

مغازه میوه فروشی

میوه‌ها و سبزیجات یکی از ۴ گروه اصلی غذایی هستند که جایگاه ویژه‌ای در میان سایر مواد غذایی دارند‌. این گروه سرشار از خواص و‌ فواید متعدد هستند که مصرف آنها برای حفظ سلامت بدن توصیه می‌شود. همچنین بسیاری از میوه‌ها در برنامه‌های غذایی افراد به عنوان اصلی‌ترین عناصر رژیم غذایی لحاظ می‌شوند. بنابراین ارزش غذایی بالایی دارند و وجود آنها در هر خانه‌ای ضروری است.

با توجه به اهمیت میوه‌ها در برنامه غذایی افراد، می‌توان به اهمیت میوه فروشی‌ها نیز پی برد. میوه فروشی‌ها تامین کننده اصلی میوه‌ها و سبزیجات مورد نیاز مردم هستند. از این رو شغل میوه فروشی اهمیت فراوانی داشته و افرادی که قصد ورود به این شغل را دارند، باید به فوت و فن آن مسلط باشند. در این مطلب از کسبویار قصد داریم به بررسی راه اندازی مغازه میوه فروشی از صفر تا صد بپردازیم.

آشنایی با شغل میوه فروشی

میوه فروشی یک شغل مهم و معمولا پر درآمد است که در آن فروشنده میوه را از عرضه کنندگان اصلی یا مستقیماً از کشاورز خریداری کرده و در مغازه خود به فروش می‌رساند. در این شغل، شما به یک فروشنده میوه تبدیل شده و مسئولیتی در بهبود سلامت و ترویج مواد غذایی سالم در جامعه دارید.

برای شروع کسب و کار میوه فروشی، می‌توانید در یک بازار یا فروشگاه خرده فروشی کوچک مشغول شوید یا حتی مغازه‌ای جمع و جور کنار خیابان داشته باشید. اولین قدم مهم، انتخاب تامین کنندگان میوه‌های خوب و با کیفیت است. همچنین باید میوه‌ها را در شرایط ایده‌آل نگهداری کنید، زیرا تازگی و کیفیت میوه‌ها نقش بسیار مهمی در افزایش فروش شما خواهد داشت.

برای جذب مشتریان، می‌توانید از بسته بندی زیبا و جذاب برای میوه‌ها استفاده کنید و همچنین تخفیفات و پیشنهادهای ویژه به مشتریان خود ارائه دهید. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و ایجاد یک وبسایت برای نمایش میوه‌ها و فروش آنلاین نیز می‌تواند به شما کمک کند تا به مشتریان بیشتری دسترسی داشته باشید و نام تجاری خود را گسترش دهید. در ادامه مطلب، در رابطه با سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی مغازه میوه فروشی صحبت می‌کنیم.

راه اندازی میوه فروشی

مراحل راه اندازی میوه فروشی

برخی از مهم ترین مراحل راه اندازی میوه فروشی عبارتند از:

1- تحقیقات بازار

برای راه اندازی یک میوه فروشی، انجام تحقیقات بازار بسیار حیاتی است. این تحقیقات به شما کمک می‌کند تا با نیازها و علایق مشتریان آشنا شوید. برای این کار شما باید اطلاعاتی در مورد رقبا، قیمت‌ها، علایق مشتریان، تقاضای بازار، مکان مناسب برای فروشگاه و منابع مورد نیاز برای تأمین میوه‌ها را به دست آورید. این تحقیقات می‌توانند به شما در ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر و مدیریت میوه فروشی کمک کنند تا کسب و کار شما به موفقیت برسد.

2- تامین سرمایه لازم برای مغازه میوه فروشی

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای شروع هر کسب و کار، تامین و جذب سرمایه اولیه مورد نیاز است. شغل میوه فروشی نیز مانند سایر کسب و کارها به سرمایه اولیه نیاز دارد. سرمایه اولیه مغازه میوه فروشی، موارد متعددی را شامل می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

۱. هزینه رهن و اجاره/خرید مغازه: مهم‌ترین لازمه راه اندازی مغازه میوه فروشی، مکان است. مغازه میوه فروشی را می‌توانید اجاره یا خریداری کنید. هزینه رهن و اجاره مغازه یا خرید آن، بیشترین تاثیر را بر سرمایه اولیه برای راه اندازی مغازه میوه فروشی دارد. این هزینه به شدت تحت تاثیر متراژ و موقعیت مکانی مغازه است. معمولا هزینه خرید و اجاره مغازه در شهرهای بزرگ و در مناطق پر رفت و آمد شهر، بیشتر است.

۲. هزینه کسب مجوز: کسب جواز برای ورود به هر شغل، الزامی است. جواز کسب و کار، فعالیت قانونی کسب و کار را تایید می‌کند.دریافت جواز میوه فروشی مشمول هزینه است که به عنوان بخشی از سرمایه اولیه شغل میوه فروشی به حساب می‌آید.

۳. هزینه خرید محصولات: برای ورود به شغل میوه فروشی، لازم است موجودی اولیه مغازه را تامین کنید. این هزینه شامل هزینه خرید انواع میوه‌های فصل جاری است. برای کاهش این هزینه، می‌توانید در ابتدای کار تنها میوه‌های مهم و پرفروش را تهیه کنید. به طور کلی هزینه تهیه محصولات اولیه بر اساس نوع میوه‌ها، معمولا بین ۵ تا ۲۵ میلیون تومان متغیر است.

۴. هزینه تجهیزات مورد نیاز: مغازه میوه فروشی به تجهیزات مختلفی نیاز دارد. برای مثال هزینه نرم افزار حسابداری، هزینه ترازو، هزینه میزها و صندلی مغازه، هزینه دستگاه کارتخوان، سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و… بر میزان سرمایه اولیه مغازه میوه فروشی تاثیر گذار هستند. در ادامه به شرح دقیق‌تر تجهیزات مورد نیاز مغازه میوه فروشی می‌پردازیم.

3- اجاره مکان مناسب میوه فروشی

اگر منابع مالی محدودی دارید یا نمی‌خواهید ریسک بزرگی بپذیرید، اجاره یک مغازه خوب ممکن است گزینه مناسبی باشد. اجاره کردن مغازه به شما اجازه می‌دهد که با هزینه کمتری کسب و کار خود را راه اندازی کنید و در صورت نیاز به تغییر مکان، این امر نسبتاً آسانتر باشد. اگر سرمایه کافی و اهدافی بلندمدتی برای کسب و کار خود دارید، خرید مغازه می‌تواند فکر خوبی باشد.

4- خرید تجهیزات لازم برای مغازه میوه فروشی

برای تاسیس یک مغازه میوه فروشی، باید تجهیزات مختلفی را تهیه کنیم. برخی از تجهیزات ضروری عبارتند از:

۱. سردخانه یا یخچال: یخچال برای نگهداری میوه‌ها در دماهای مناسب و حفظ تازگی آن‌ها ضروری است.

۲. میز و سینی و صندلی: میز و سینی برای نمایش و عرضه میوه‌ها به مشتریان استفاده می‌شود. صندلی نیز برا راحتی مشتریان یا نشستن فروشنده پشت صندوق لازم است.

۳. تمیز کننده: جهت شستشو و تمیزی میوه‌ها قبل از نمایش آن‌ها به مشتریان، باید از تمیزکننده‌ها استفاده کرد. البته بسیاری از میوه فروشی‌ها از این مورد استفاده نمی‌کنند.

۴. ترازوی دقیق: برای وزن‌گیری میوه‌ها و تعیین قیمت‌های مناسب، باید یک ترازوی دقیق خریداری کنید.

۵. کارتن‌ها برای بسته‌بندی: برای بسته‌بندی میوه‌ها جهت حفظ تازگی و حمل آسان آنها، باید کارتن‌های مناسبی در مغازه موجود باشد.

۶. دستگاه کارتخوان: دستگاه کارتخوان برای پرداخت هزینه میوه‌ها توسط مشتری ضروری است.

۷. سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی: کولر، پنکه، بخاری و شومینه در فصل‌های مختلف سال برای میوه فروشی نیاز هستند.

مجوز میوه فروشی

5- دریافت مجوز میوه فروشی

برای اخذ مجوز میوه فروشی، متقاضی باید همانند سایر کسب و کارها، فرایند مشخصی را طی کند. جواز کسب میوه فروشی از سوی اتحادیه فروشندگان میوه و تره صادر می‌شود. در ابتدا لازم است که متقاضی نسبت به دارا بودن شرایط راه اندازی میوه فروشی اطمینان حاصل کرده و مدارک مورد نیاز برای دریافت جواز کسب را تهیه کند. سپس باید نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نماید.

پس از ثبت درخواست، متقاضی باید مکان مغازه را مشخص نماید تا آن مکان توسط بازرسان اتحادیه مورد بررسی قرار گیرد. پس از بازدید بازرسان از مکان مورد نظر و اگر مشکلی وجود نداشته باشد، پروانه کسب برای فعالیت در صنف فروشندگان میوه و تره بار برایتان صادر می‌شود.

در سال‌های اخیر، فرایند اخذ جواز کسب میوه فروشی کاملا اینترنتی شده است و متقاضیان باید مراحل زیر را برای اخذ جواز طی کنند:

۱. در مرحله اول، متقاضی باید به درگاه ملی مجوزهای کشوری (mojavez.ir) وارد شود.

۲. سپس باید در سایت ثبت‌نام کرده و درخواست دریافت پروانه کسب را ثبت نماید.

۳. پس از ثبت درخواست، باید به سایت ایرانیان اصناف وارد شود.

۴. در این مرحله، متقاضی باید رسته شغلی خود را انتخاب و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کند.

۵. سپس مدارک درخواستی باید بارگذاری شوند.

۶. در مرحله بعد، احراز اطلاعات توسط کارشناس صورت می‌گیرد.

۷. از واحد صنفی توسط کارشناس بازدید می‌شود.

۸. متقاضی باید منتظر دریافت تاییدیه جواز کسب بماند.

۹. در مرحله بعد، هزینه حق عضویت باید پرداخت شود.

۱۰. مرحله پایانی نیز مرحله صدور پروانه کسب است.

مدارک لازم برای مجوز میوه فروشی

مدارکی که برای دریافت مجوز میوه فروشی می‌بایست ارائه دهید عبارتند از:

  • کارت معاینه بهداشتی
  • گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
  • سند مالکیت، اجاره نامه، صلح نامه، هبه، قرارداد مشارکت، مبایعه نامه و یا قراردادهای رسمی و یا عادی (موضوع ماده 10 قانون مدنی) در روستاها احراز مالکیت طبق عرف محل است.
  • گواهی دوره های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار در چارچوب دستورالعمل آموزش (موضوع بند ن ماده (30) قانون نظام صنفی)
  • رضایت نامه محضری سایر شرکاء برای صدور پروانه کسب بنام یکی از شرکاء

درآمد میوه فروشی 1402

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای متقاضیان راه اندازی میوه فروشی پیش می‌آید، این است که میزان درآمد میوه فروشی چقدر است؟ درآمد میوه فروشی به عوامل مختلفی از جمله موقعیت مغازه، کیفیت و نوع میوه‌ها، قیمت محصولات، ساعت کاری و… بستگی دارد. با این حال به طور کلی بر اساس تجربه سایر میوه فروشان، می‌توان گفت که میوه فروشی درآمد مناسبی دارد.

اگر در هر فصل، میوه‌های پرطرفدار و پرفروش آن فصل را به طور پیوسته تهیه کنیم و موجودی داشته باشیم، قطعا فروش خوبی هم خواهیم داشت. استفاده از تکنیک‌های فروش محصول هم می‌تواند در افزایش درآمد ما بسیار موثر باشد.

سود میوه فروشی چند درصد است؟

محاسبه سود میوه فروشی

سود میوه فروشی چقدر است؟ برای محاسبه سود خالص هر کسب و کار، باید هزینه کل را از درآمد کل کم کنیم. هزینه کل شامل مجموع هزینه‌های ثابت و متغیر کسب و کار است. برای مثال هزینه اجاره مغازه، مهم‌ترین هزینه ثابت مغازه میوه فروشی بوده و هزینه آب و برق و گاز و همچنین هزینه خرید محصولات، مهم‌ترین هزینه‌های متغیر میوه فروشی هستند. این هزینه‌ها را باید با هم جمع و از کل درآمد کم کرد تا سود میوه فروشی به دست آید. به طور میانگین، سود میوه فروشی حدود ۴۰ درصد است و این میزان سود نشان می‌دهد که راه اندازی مغازه میوه فروشی سود خوبی دارد.

فوت و فن میوه فروشی

میوه فروشی نیز مانند هر شغل دیگر، فوت و فن‌هایی دارد. متقاضیان باید پیش از ورود به این شغل، نسبت به شغل میوه فروشی مطالعه کاملی داشته و اطلاعات خوبی از آن کسب کنند. همچنین باید در مورد فوت و فن‌ میوه فروشی و تکنیک‌های فروش تحقیق کنند یا آنها را نزد میوه فروشان با تجربه، آموزش ببینند.

اجرای فوت و فن میوه فروشی باعث می‌شوند تا میزان فروش و درآمد ما افزایش یابد. این موضوع در مورد تمام کسب و کارها صدق می‌کند. برای مثال اینکه بدانیم با هر مشتری چگونه رفتار کنیم و معرفی محصولات را چگونه انجام دهیم، برای افزایش فروش بسیار مهم است. میوه فروشی یک مهارت و تخصص است و نباید آن را یک شغل ساده و بی دغدغه دانست.

مزایا و معایب میوه فروشی

برخی از مزایا و معایب میوه فروشی عبارتند از:

مزایا میوه فروشی

  • درآمد مناسب
  • بازار پایدار
  • تقاضا بالا برای میوه ها
  • هزینه راه اندازی پایین

معایب میوه فروشی

  • رقابت بالا
  • فصلی بودن برخی از محصولات
  • ضایعات برخی از محصولات

سخن پایانی

در این مطلب در رابطه با راه اندازی مغازه میوه فروشی و سرمایه اولیه مورد نیاز برای این شغل صحبت کردیم. شغل میوه فروشی یک شغل بسیار مهم است که به تخصص و توانایی نیاز دارد. متقاضیان این شغل باید اطلاعات کاملی از آن کسب کرده و به فوت و فن میوه فروشی مسلط شوند. سپس می‌توانند نسبت به اخذ مجوز میوه فروشی اقدام نمایند. در سال‌های اخیر، اخذ مجوز میوه فروشی به صورت اینترنتی انجام می‌شود. به طور کلی، میوه فروشی یک شغل پردرآمد است و اگر به تکنیک‌های آن مسلط باشیم، درآمد خوبی به همراه خواهد داشت.

4.4/5 - (5 امتیاز)

🔔 برای دریافت جدیدترین ایده‌های کسب و کار ایمیل خود را ثبت کنید.

کانال تلگرامی مـا

اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
kia
kia
5 ماه قبل

من سرمایه لازم برای اجاره مغازه میوه فروشی رو ندارم. میخوام با وانتی که دارم داخل شهر به صورت سیار کار کنم به نظرتون آیا میشه از این طریق و بدون داشتن مغازه میوه فروشی از این طریق درآمد کسب کرد؟