امروزه با پیشرفت فناوری و تغییرات اجتماعی، نیاز به یک ساختار پلیس کارآمد و منعطف بیش از پیش در جامعه احساس میشود. دفتر پلیس+10 همان دفتر خدمات الکترونیکی انتظامی است که یک روش جدید و نوآورانه در عملکرد نظام پلیس بوده و هدف اصلی از ایجاد آن، بهبود و تسهیل ارتباطات و فرایندهای اداری و قضایی نیروهای پلیس است. این رویکرد جدید با هدف افزایش قابلیتها و اثربخشی نیروهای پلیس و حفظ نظم اجتماعی طراحی شده است. در این مقاله از کسبویار ابتدا مطالبی برای آشنایی بیشتر با پلیس +10 بیان میکنیم و سپس به بررسی نحوه راه اندازی دفتر پلیس +10 از صفر تا صد و تجهیزات مورد نیاز آن خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله میخوانید
- آشنایی با پلیس +10
- اهمیت وجود پلیس +10 در جامعه
- خدمات پلیس +10
- نحوه راه اندازی پلیس +10
- تجهیزات دفتر پلیس + 10
- نحوه اخذ مجوز پلیس +10
- فراخوان تأسیس دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی
- ساعت کاری دفاتر پلیس + 10 در سال 1402
- مزایا و معایب تاسیس دفتر پلیس + 10 چیست؟
- درآمد دفاتر پلیس + 10
- حقوق کارکنان پلیس +10 چقدر است؟
آشنایی با پلیس +10
پلیس +10 یکی از مراکز مهم انتظامی در کشور است که خدمات الکترونیکی پلیس در زمینه های مختلف به مردم ارائه می دهد. با توجه به پیشرفت فناوری و الکترونیکی شدن اکثر فرایندهای اداری، راه اندازی پلیس +10 از اهمیت بالایی برخوردار شده است. همانطور که میدانیم در تمام شهر های ایران دفاتر پلیس +10 وجود دارد از آنجایی که تاسیس این دفاتر نیاز به احراز شرایط و ضوابط خاصی دارد تنها برخی از افراد میتوانند اقدام به راه اندازی آن کنند.
اهمیت وجود پلیس +10 در جامعه
وجود پلیس +10 در جامعه بسیار مهم است، زیرا سبب آسانی و سرعت در ارائه خدمات میشود. با وجود دفتر خدمات الکترونیکی انتظامی، افراد قادر خواهند بود به صورت آنلاین و در هر زمانی، خدمات مربوط به پلیس را دریافت کنند. این امر منجر به آسانتر شدن فرآیند دریافت خدمات و کاهش زمان و هزینههای مرتبط با دریافت خدمات میشود.
علاوه بر این دفتر خدمات الکترونیک انتظامی میتواند به ارتقاء شفافیت و عدالت در ارائه خدمات کمک کند. با استفاده از سامانههای الکترونیکی، امکان دریافت اطلاعات دقیق و شفاف در مورد وضعیت پروندهها، مراحل پیگیری و نتایج آنها ایجاد میشود که به تعامل و رضایت بیشتر شهروندان از خدمات پلیس منجر میشود.
با توجه به وجود پلیس +10، امکان تماس مستقیم و بدون واسطه با پلیس وجود دارد. این امر باعث کاهش فرصت برای وقوع فساد و رشوه در روابط با پلیس میشود. همچنین استفاده از سامانههای الکترونیکی به نگهداری و حفظ اطلاعات امنیتی مربوط به پروندهها کمک میکند. در دفتر خدمات الکترونیکی، اطلاعات به صورت الکترونیکی ذخیره و محافظت میشوند که این امر، از دست رفتن یا دسترسی غیرمجاز به آنها را به حداقل میرساند.
دفتر خدمات الکترونیکی امکان ارائه اطلاعات و اخبار مربوط به امور امنیتی را برای پلیس فراهم میسازد. این نوع ارتباطات فوری باعث افزایش آگاهی عمومی و همچنین پاسخگویی سریعتر به مسائل امنیتی میشود.
خدمات پلیس +10
پلیس +10 یک زیرساخت الکترونیکی است که توسط سازمان انتظامی در برخی از کشورها برای ارائه خدمات الکترونیکی به شهروندان استفاده میشود. این دفاتر به شهروندان امکان میدهند تا خدمات امنیتی و قضایی را به صورت آنلاین دریافت کنند. این خدمات شامل موارد زیر است:
- خدمات گواهینامه: پلیس +10 انواع خدمات مربوط به گواهینامه شامل تمدید و تعویض انواع گواهینامه رانندگی در ایران و صدور المثنی را ارائه میدهد.
- صدور پاسپورت: این خدمات شامل مواردی همچون اخذ مدارک متقاضی پاسپورت و ثبت اطلاعات در سیستم میشود.
- خدمات اجرائیات: این خدمات مربوط به صدور صورت وضعیت خلافی خودرو و ثبت درخواست رسیدگی غیرحضوری به شکایات صورت وضعیت خلافی خودرو است.
- خدمات نظام وظیفه: ثبت درخواستهای مشمولین (نظام وظیفه)
- خدمات سوءپیشینه: استعلام تشخیص هویت و سو پیشینه کیفری
- خدمات تغییر آدرس مالکان خودرو: مالکان خودرو در صورت تغییر محل سکونت میتوانند با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک انتظامی، آدرس خود را تغییر دهند.
- خدمات کارت سوخت: مربوط به صدور و المثنی کارت هوشمند سوخت
- درخواست مجوزها: شهروندان میتوانند درخواست مجوزهای مختلف را مانند مجوز رانندگی، مجوز سلاح و غیره آنلاین ارسال کنند.
- پیگیری پروندهها: شهروندان میتوانند وضعیت پروندههای قضایی خود را آنلاین پیگیری کنند، به طور مثال وضعیت پرونده قضایی یا جرم مشخصه را بررسی کنند.
- تحقیقات آنلاین: شهروندان میتوانند به تحقیقات آنلاین دسترسی پیدا کنند، مانند چک کردن لیست سیاه، لیست مفقودیها و مشابه آن.
- پرداخت جرایم: شهروندان میتوانند جرایم مختلف خود را پیگیری و پرداخت کنند.
- اطلاعات امنیتی: شهروندان میتوانند از اطلاعات امنیتی مختلفی استفاده کنند، مانند راهنماییهای امنیتی، آموزشهای پیشگیری از جرم و سایر موارد مربوط به امنیت شهروندی.
نحوه راه اندازی پلیس +10
جهت تاسیس و راه اندازی پلیس +10، باید شرایط و ضوابط خاصی احراز شود. راه اندازی پلیس +10 شامل یکسری عملکرد و فرآیندهای معمول است که مرحله اول آن، شروع به برنامهریزی جامع برای راهاندازی دفتر خدمات الکترونیک انتظامی است. این برنامه ریزی شامل تعیین اهداف و اولویتها، تخصیص منابع مالی و انسانی، تدوین بودجه و زمانبندی است.
در مرحله دوم باید ساختار سازمانی را تعیین کرد. تعیین ساختار سازمانی دفتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس +10، شامل تعیین سطوح مدیریتی و ردهبندی بخشهای مختلف است. همچنین، تعیین نقش و مسئولیت هر بخش و ایجاد سلسله مراتب مدیریتی نیز از جمله وظایف این مرحله است.
مرحله بعدی، جذب و انتخاب نیروی کار متخصص در زمینههای مختلف است. برنامهریزی و آموزش کارکنان به منظور آشنایی با فرآیندها و سیستمهای الکترونیکی نیز در این مرحله صورت میگیرد. سپس تهیه و نصب سیستمهای اطلاعاتی مناسب جهت ارتباطات داخلی و خارجی، مدیریت اطلاعات، پشتیبانی از عملیات و خدمات الکترونیکی صورت میگیرد. این مرحله شامل سختافزار، نرمافزار و زیرساختهای فنی است.
در مرحله بعد باید تدابیر امنیتی برای حفاظت از اطلاعات، حریم خصوصی و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به سیستمها را در نظر گرفت. این شامل تعیین سیاستها و روشهای امنیتی، احراز هویت و کنترل دسترسی است. در نهایت، امور برقراری ارتباط با عموم مردم و صاحبان منافع مختلف برای شرح فعالیتها، آگاهیبخشی و دریافت بازخورد از آنها انجام میشود.
تجهیزات دفتر پلیس + 10
تجهیزات دفتر خدمات الکترونیک انتظامی میتواند شامل موارد باشد. در ادامه، برخی از تجهیزات معمول که ممکن است در یک دفتر خدمات الکترونیک انتظامی استفاده شوند را ذکر میکنیم:
1- تجهیزات شبکه و اتصالات: این تجهیزات شامل روترها، سوئیچها، فایروالها و سیستمهای امنیت شبکه میشود. این تجهیزات برای ایجاد شبکه داخلی قدرتمند و امن برای ارتباطات دفتر خدمات الکترونیک انتظامی استفاده میشوند.
2- سیستمهای امنیتی: این مورد ممکن است شامل دستگاههای تشخیص حضور و غیاب، دوربینهای مداربسته، دستگاههای کنترل دسترسی و سیستمهای امنیتی دیگر باشد. این تجهیزات به منظور حفاظت از دفتر خدمات الکترونیک انتظامی و جلوگیری از نفوذ غیرمجاز استفاده میشوند.
3- سیستمهای کامپیوتری و نرمافزارها: این تجهیزات شامل کامپیوترهای رومیزی، لپتاپ، پرینتر، اسکنر و دستگاههای دیگر مورد استفاده در دفتر خدمات الکترونیک انتظامی است. نرمافزارهای مورد استفاده ممکن است شامل سیستمهای مدیریت پروندهها، سامانههای گزارشدهی، نرمافزارهای تحلیل داده و سایر برنامههای خاص باشد.
4- تجهیزات مخابراتی: این تجهیزات نیز شامل تلفنها، فکسها، سیستمهای ارتباطی داخلی و خارجی، رادیوها و سایر وسایل ارتباطی است که برای برقراری ارتباطات داخلی و خارجی به کار میروند.
نحوه اخذ مجوز پلیس +10
به طور کلی اخذ مجوز پلیس +10 شامل مراحل عمومی است که در بسیاری از کشورها مشترک میباشد. مرجع اصلی صدور پروانه کسب و مجوز تاسیس پلیس +10، شرکت پژوهش و توسعه ناجی است که به بنیاد تعاون نیروی انتظامی وابسته است. جهت صدور مجوز توسط این مرکز لازم است شرایط و ضوابط خاص آن را بدانید. این شرایط به دو دسته شرایط عمومی و شرایط اختصاصی تقسیم میشوند که در ادامه هر کدام را شرح میدهیم:
شرایط عمومی تاسیس پلیس+10
شرایط عمومی تاسیس پلیس+10 میان تمام متقاضیان مشترک بوده و باید رعایت شود. چنانچه فردی فاقد این شرایط باشد در همان مرحله اول راه اندازی پلیس +10 رد صلاحیت خواهد شد. به طور کلی شرایط عمومی شامل موارد زیر است.
- داشتن تأهل
- بومی محل مورد تقاضا
- تدین به دین مبین اسلام
- داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت قانونی (ویژه آقایان)
- تابعیت و اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی
- نداشتن سابقه محکومیت مؤثر و محرومیت از حق خدمات دولتی
- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی
- دارا بودن اطلاعات پایه مهارت با کامپیوتر ICDL
- حداقل سن داوطلب کمتر از 30 سال و حداکثر بیشتر از 65 سال نباشد
- عدم اشتغال در سازمان دیگر
- نداشتن فساد مالی، اخلاقی و اعتیاد
- نداشتن سابقه سوء امنیتی و عضویت در گروههای سیاسی ضدانقلاب و معاند
- سلامت روحی و روانی
شرایط اختصاصی تاسیس پلیس 10+
تاسیس پلیس +10 یکسری شرایط اختصاصی نیز دارد. این شرایط شامل داشتن مدرک تحصیلی مورد تایید وزارت علوم یا دانشگاههای نیروهای مسلح یا وزارت تحقیقات و فناوری، سابقه فعالیت مدیریتی در مراکز دولتی، داشتن مهارت هفتگانه رایانه (ICDL)، سابقه جانبازی و آزادگی و خانواده شهید است.
پس از اینکه از داشتن شرایط فوق اطمینان حاصل کردید، لازم است فرایند اخذ مجوز را طی کنید. برای شروع فرآیند دریافت مجوز، شما باید اطلاعات و مدارک مورد نیاز را آماده کنید. این مدارک ممکن است شامل مدارک هویتی شما، گواهی حسن اخلاق، مدارک تحصیلی، گواهی ثبت شرکت، مدارک احراز سابقه مدیریتی، تاییدیه احراز سابقه جانبازی، خانواده شهید، ایثارگری و سایر اسناد مورد نیاز باشد. همچنین، لازم است در خصوص پیشینه خود به صورت صادقانه اطلاعات لازم را ارائه دهید.
بعد از جمع آوری مدارک، شما باید فرم درخواست را پر کنید. این فرم معمولاً شامل اطلاعات شخصی، جزئیات تجاری (در صورت لزوم) و سایر اطلاعات مربوط به خدمات الکترونیکی است. معمولاً پرداخت هزینه مربوط به مجوز دفتر خدمات الکترونیک انتظامی نیز الزامی است.
پس از ارسال درخواست، ممکن است مراحل بررسی و تایید توسط مقامات مربوطه انجام شود. این مراحل شامل بررسی مدارک، بررسی پیشینه شما و ارزیابی سایر عوامل است. در صورت تایید، مجوز دفتر خدمات الکترونیک انتظامی به شما اعطا خواهد شد.
فراخوان تأسیس دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی
فراخوان عمومی تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، توسط شرکت پژوهش و توسعه ناجی با هدف توسعه دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی منتشر میشود. در این فراخوان از تمامی افراد واجد شرایط که آمادگی ایجاد دفتر و ارائه خدمات را دارند، جهت همکاری دعوت به عمل میآید.
متقاضیان باید تمام شرایط و ضوابط مربوط به تاسیس دفتر خدمات الکترونیک انتظامی را مطالعه کرده و با قبول آنها، جهت ثبتنام در فراخوان شهرهای به خصوصی که اعلام شده است، اقدام کنند. این فراخوان در تاریخهای مشخص از طریق وب سایت epolice.ir انتشار مییابد و قبول شرایط عمومی و اختصاصی آن برای تاسیس دفتر، الزامی است.
ساعت کاری دفاتر پلیس + 10 در سال 1402
در سال 1402 تمامی دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی تهران و مراکز استانها در روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته و از ساعت 7 تا 15 فعالیت دارند. همچنین این دفاتر در روزهای پنجشنبه از ساعت 7 تا 11 فعال هستند.
دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی در سایر شهرستانها نیز در روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 7 تا 13 خدمات خود ارائه میدهند. در روزهای پنجشنبه نیز این دفاتر از ساعت 7 تا 11 به مردم خدمترسانی میکنند.
مزایا و معایب تاسیس دفتر پلیس + 10 چیست؟
تاسیس یک دفتر خدمات الکترونیک انتظامی میتواند دربرگیرنده مزایا و معایب مختلفی باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
مزایای تاسیس دفتر پلیس+10
- درآمد مناسب: یکی از مزایای راه اندازی پلیس +10 درآمد مناسب و ایده آل آن است. برای شغل پلیس + 10 میتوان درآمدی در حدود حداقل 20 میلیون تومان در ماه را متصور شد.
- ارائه خدمات مهم دولتی و انتظامی: این دفاتر به دلیل ارتباطی که با سازمانها و بخشهای دولتی و خصوصی دارند خدمات مهمی را به مردم ارائه میدهند.
معایب تاسیس دفتر پلیس +10
- هزینههای ابتدایی: برای تاسیس یک دفتر خدمات الکترونیکی، نیاز به سرمایهگذاری اولیه برای تهیه زیرساختهای فنی و استخدام پرسنل ماهر است. این هزینهها میتوانند برای موسس بار مالی به همراه داشته باشد.
- فرایند پیچیده دریافت مجوز: برای دریافت مجوز راه اندازی پلیس +10 نیاز به طی کردن مراحل متعددی است که هر کدام با چالشهای زیادی همراهاند.
- نیاز به آموزش و توانمندسازی: استفاده از سامانههای الکترونیکی نیازمند آموزش و آشنایی دارند. در صورتی که موسس و پرسنل شرکت آشنایی کافی با این فناوریها نداشته باشند، ممکن است نیاز به آموزش و توانمندسازی مناسب باشد.
- خطرات امنیتی: استفاده از سامانههای الکترونیکی با خطرات امنیتی همراه است. موسس باید دقت ویژهای به مسائل امنیتی اختصاص دهد تا از حملات سایبری، نفوذهای غیرمجاز و سرقت اطلاعات جلوگیری کند.
درآمد دفاتر پلیس + 10
درآمدی که یک دفتر پلیس+10 کسب میکند، بر اساس برخی ویژگیها متغیر است. برای مثال موقعیت دفتر و دسترسی آسان میتواند در افزایش مراجعین کسب درآمد بیشتر موثر باشد. همچنین رفتار حرفهای کارکنان و ارائه خدمات سریع و باکیفیت میتواند سبب افزایش مشتری و درآمد شود.
عوامل موثر بر میزان درآمد دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی بسیار متنوع هستند. به طور کلی درآمد یک دفتر خدمات الکترونیک انتظامی میتواند بسته به عوامل مختلفی از جمله شرایط بازار کار و شرایط اقتصادی، محل قرارگیری دفتر، حجم درخواستها، خدمات ارائه شده و… متغیر باشد.
حقوق کارکنان پلیس +10 چقدر است؟
یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما نیز مطرح شود این است که حقوق کارکنان پلیس +10 چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که حقوق کارکنان پلیس +10 به عوامل مختلفی مانند شهر محل فعالیت، تجربه و سایقه فرد و… بستگی دارد. اما به طور کلی حقوق کارکنان پلیس +10 بالاتر از حقوق تعیین شده از سمت وزارت کار است.
سخن پایانی
در این مطلب در رابطه با دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا پلیس+10 توضیحات کاملی ارائه دادیم. همچنین نحوه تاسیس و اخذ مجوز این دفاتر را شرح دادیم. در نهایت به بررسی مزایا و معایب تاسیس دفتر پلیس+10 پرداختیم و عوامل موثر بر درآمد این دفاتر را بیان کردیم. اگر شما در زمان فراخوان تاسیس دفتر پلیس+10، بخواهید نسبت به تاسیس این دفتر اقدام کنید، محتوای این مطلب به شما در جهت آشنایی بیشتر با خدمات پلیس +10 و فرایند تاسیس و اخذ مجوز آن کمک میکند.
سلام وقت بخیر با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومان هم میشه اقدام به راه اندازی پليس +۱۰ کرد؟ اگه سرمایه کافی نداشته باشیم دولت برای مجوز پليس+۱۰ وام میده؟
ممنون از مقاله خوبتون خیلی جامع تمام مباحث رو گفتین. اما به نظر من تو این زمینه که همه چی پارتی بازی شده نمیشه وارد هر کسب و کاری شد. برای راه اندازی پلیس +10 هم باید پارتی خوبی داشته باشین یا جز خانواده شهید یا رزمنده و ایثار گر باشین. برای اخذ مجوز پلیس +10 هم کلی دردسر باید بکشین در کل خیلی اذیت میشین اما درآمد و آینده خوبی داره.
سلام حرفتون رو قبول دارم اما بدون پارتی هم میشه این کسب و کار رو راه اندازی کرد مهم ترین و اصلی ترینش دوندگی برای مجوز پلیس +10 هستش.