کسب و کار خدماتی چیست؟ 7 نوع کسب و کار خدماتی

کسب و کار خدماتی

بطور کلی کسب و کارها به دو گروه تقسیم می‌شوند، یک دسته از آن‌ها در حوزه خدمات فعالیت دارند و دسته دیگر در حوزه فروش محصول. اگر تمایل به راه اندازی یک کسب و کار مناسب دارید بهتر است با انواع کسب و کارها و شرایط هر کدام آشنا شده و سپس دست به انتخاب بزنید. بر این اساس، اگر تمایل دارید با انواع کسب و کارهای خدماتی آشنا شوید با ادامه این مقاله از کسبویار ما همراه باشید زیرا ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کسب و کارهای خدماتی و انواع آن بپردازیم.

کسب و کار خدماتی چیست؟

کسب و کار خدماتی به نوعی کسب و کار گفته می‌شود که فرد صاحبکار در آن به جای فروش محصول، خدمات ارائه می‌دهد. این خدمات طیف گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد که هر کدام نیاز خاصی را برطرف می‌سازند.

در واقع کسب و کار خدماتی شامل موسسات و شرکت‌هایی می‌شود که در یک زمینه خاص، از مشتریان به صورت حرفه‌ای پشتیبانی می‌کنند. در این نوع کسب و کارها یک محصول فیزیکی به مشتری ارائه نمی‌شود بلکه موسسه یا شرکت در قبال دریافت مقداری هزینه، فعالیت موردنیاز مشتری را انجام می‌دهد. کسب و کارهای خدماتی نقش بسیاری در توسعه اقتصاد دارند و برخی از آن‌ها نه تنها در سطح داخلی بلکه در سطح جهانی نیز به ارائه خدمات می‌پردازند. از دیدگاه اقتصاد، کسب و کار خدماتی به عنوان سومین صنعت محسوب می‌شود.

راه اندازی کسب و کار خدماتی

آشنایی با انواع کسب و کار خدماتی

کسبوکار خدماتی طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها را شامل می‌شود. برخی از این خدمات برای همه افراد در هر جای دنیا لازم و ضروری به حساب می‌آیند، مثل خدمات پزشکی و درمانی. برخی دیگر از این کسب و کارها فقط موردنیاز برخی از افراد قرار می‌گیرند مثل خدمات مراقبت از کودک یا مراقبت از سالمندان. در ادامه به معرفی انواع کسب و کارهای خدماتی می‌پردازیم.

1- خدمات سلامت و درمان

یکی کسب و کارهای خدماتی که افراد ممکن است در هر مقطعی از زمان به آن نیاز پیدا کنند، خدمات مربوط به سلامت و درمان هستند. این کسب و کار شامل کلینیک‌ها و مراکزی می‌باشد که به انواع کارهای مربوط به سلامت و درمان می‌پردازند. از جمله این مراکز و کلینیک‌ها می‌توان به کلینیک‌های پزشکان، کلینیک پوست و مو، کلینیک رژیم و تغذیه، کلینیک‌های روانشناسی و … اشاره کرد. معمولا در این گونه مجموعه‌ها، موسس با مقداری سرمایه، کلینیکی را راه‌اندازی کرده و افراد متخصص در هر حوزه را برای ارائه خدمات به استخدام خود درمی‌آورد.

2- خدمات آموزشی

نوع دیگری از کسب و کارهای خدماتی، مراکز و موسسات آموزشی هستند که به فعالیت‌های آموزشی می‌پردازند. خدمات آموزشی بسیار گسترده هستند از این رو، افرادی که تمایل به کار در حوزه آموزشی دارند می‌توانند بر اساس علاقه و تخصص خود حوزه معینی را مشخص کرده و فعالیت در آن را شروع کنند.
کسب و کارهای آموزشی خود به انواع مختلفی چون مدارس، آموزشگاه‌های تحصیلی، آموزشگاه‌های هنر، آموزشگاه‌های موسیقی، آموزش کامپیوتر، آموزش نرم‌افزارهای گرافیکی و …. تقسیم می‌شوند. این موسسات برای ارائه خدمات می‌توانند افراد متخصص در حوزه موردنظر به استخدام خود دربیاورند تا به آموزش افراد متقاضی بپردازند.

3- خدمات مشاوره

یکی دیگر از کسب و کارهای خدماتی که امروزه بیش از پیش نیاز به آن احساس می‌شود، کسب و کارهایی هستند که خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهد. برای راه‌اندازی این مدل کسب و کارها باید در یک زمینه خاص تخصص داشته باشید تا بتوانید به افرادی که به علم شما نیاز دارند، مشاوره بدهید. مشاوره می‌تواند در زمینه‌های مختلفی چون مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی، مشاوره شغلی، مشاوره تغذیه، مشاوره پزشکی و …. باشد.

4- خدمات حقوقی

یک شرکت یا موسسه ممکن است برای قراردادهای تجاری یا مسائل قانونی به خدمات حقوقی نیاز داشته باشد؛ در این صورت کسب و کارهایی که خدمات حقوقی انجام می‌دهد می‌توانند به این گونه شرکت‌ها خدمات لازم را ارائه دهند. در واقع، یک مجموعه حقوقی در این مواقع می‌تواند برحسب نیاز شرکت‌ها به آنها آگاهی‌ها و مشاوره لازم را ارائه دهد. مشورت با افراد متخصص در زمینه حقوقی در مواقع لزوم، نه تنها می‌تواند مانع از اشتباه شما شود بلکه در رسیدن به اهدافتان می‌تواند راهگشا باشد.

5- خدمات ساختمانی

یکی دیگر از انواع کسب و کارهای خدماتی، خدمات مربوط به ساخت‌وساز می‌باشد. شرکت‌های خدمات ساختمانی به افرادی که قصد ساخت یا بازسازی منزل یا محل کار خود را دارند، کمک می‌کنند. در زمینه‌های مختلفی، از ساخت یک منزل گرفته تا ساخت شرکت‌ها و کارخانه‌ها نیاز به افرادی متخصص می‌باشد تا امور ساخت‌وساز را پیگیری کنند. در این مواقع، استخدام یک تیم ساختمانی معتبر می‌تواند به کم شدن زحمت کارفرما و برخورداری از ساختمانی ایمن و کارآمد کمک کند. همچنین از آن‌جایی که کسب و کارهای ساختمانی خود تمام تجهیزات لازم را دارند دیگر نیاز نیست شرکت موردنظر تجهیزات را تهیه کند.

6- خدمات املاک و مستغلات

یکی دیگر از کسب و کارهای خدماتی که در مکان‌های مختلف مشاهده می‌شود، کسب و کارهای ارائه‌دهنده خدمات در زمینه املاک و مستغلات می‌باشد. این شرکت‌ها یا بنگاه‌ها به افراد کمک می‌کنند تا محلی را برای سکونت یا کسب و کار بخرند یا اجاره کنند و یا برعکس به افرادی که قصد فروش یا اجاره ملک خود را دارند کمک می‌کنند تا به هدف خود برسند. بنگاه‌های املاکی پس از اینکه برای مشتری محیط مناسبی را پیدا کردند یا برای خریدار مشتری مناسب را پیدا کردند بین دو طرف قراردادی را تنظیم کرده و در قبال این قرارداد درصدی از هزینه را دریافت می‌کنند.

7- خدمات برگزاری جشن‌ها و مجالس

امروزه بسیاری از افراد برای اینکه در هنگام مجالس و مهمانی زحمت کار خود را کم کرده و راحت‌تر بتوانند ه امور اصلی بپردازند از خدمات برگزاری جشن‌ها و مجالس استفاده می‌کنند ‌. شرکت‌هایی که برگزاری این گونه خدمات را به عهده دارند اغلب صفر تا صد امور را به عهده می‌گیرند که برای انجام چنین کاری وجود یک تیم با انرژی ضروری است. این مجموعه با ارائه خدمات لازم برای هر جشن، مبلغ مشخصی را در قبال کار خود دریافت می‌کنند.

انواع کسب و کار خدماتی

راه‌اندازی کسب و کار خدماتی با سرمایه کم

امروزه با وجود اینترنت و انواع شبکه‌های اجتماعی دیگر برای راه‌اندازی یک کسب و کار نیاز به وجود سرمایه زیاد نیست. بنابراین اگر قصد راه‌اندازی کسب و کار خدماتی را دارید می‌توانید از وب‌سایت‌ یا شبکه اجتماعی به عنوان بستری برای شروع کار خود استفاده کنید. اگر هدف‌دار و به صورت مداوم برای کسب و کار خود وقت بگذارید از طریق همین فضای مجازی قادر خواهید بود به درآمدهای بالا دست پیدا کنید. کافی است در یک زمینه تخصص داشته باشید و با روش‌های جذب مخاطب آشنا باشید. اگر هم فکر می‌کنید در هیچ زمینه‌ای مهارت ندارید باز جای نگرانی نمی‌باشد زیرا با وجود فضای گسترده اینترنت، امکان یادگیری انواع مهارت‌ها وجود دارد.

5/5 - (5 امتیاز)

🔔 برای دریافت جدیدترین ایده‌های کسب و کار ایمیل خود را ثبت کنید.

کانال تلگرامی مـا

اشتراک در
اطلاع از
guest

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
میلاد
میلاد
1 سال قبل

ممنون

سینا
سینا
1 سال قبل

سلام وقت بخیر آیا امکانش هست که در مورد کسب و کارهای خدماتی و بیشتر توضیح بدین به نظرم کسب و کارها ارزش بیشتری دارند و پیشرفت زیادی دارند همیشه به عنوان یک منبع درآمد خوب بهش نگاه کرد و اگه خوبی میزنی ولی ممنون میشم بگین

Kazem
Kazem
1 سال قبل

من چند سال قبل یک کسب و کار خدماتی داشتم ادایل درآمد خوبی نداشت اما با تلاش و یه مقدار صبر تونستم ازش به درآمد خوبی برسم به طوری که الان چند نفر هم با من کار میکنن ایده راه اندازی کسب و کار خدماتی خیلی خوبی و اگه تلاش و پشت کار هم هنراهش باشه نتیجه عالی میشه…. میشناسم افرادی رو که بعد از راه اندازی کسب و کار خدماتی نا امید شدن و شکست خوردن اما هنمه چی بستگی به تلاش و نوع خدماتی که ارائه میدین بستگی داره. در حال حاضر کسب و کار خدماتی در بستر اینترنت خیبی خوبه و جواب میده اگه برین سمتش نتیجه میگیرین.

Maryam
Maryam
1 سال قبل

سلام. ببخشید یه سوال داشتم: برای راه اندازی کسب و کار خدماتی مثل ارائه خدمات اینترنتی چقدر سرمایه نیازه؟ مثلا یه وب سایت که از طریقش به ارائه خدماتی مثل طراحی گرافیک بپردازم… با 30 میلیون میشه کار رو شروع کرد؟ یک مورد دیگه این که برای راه اندازی کسب و کار خدماتی چه مجوزی باید بگیرم؟ اینماد کافیه یا باید مجوز دیگه ای هم بگیرم؟ ممنون میشم جواب بدین